Lad boligadvokat hjælpe med handel og skøde, når du køber bolig

By:

Du kender sikkert til ejendomsmæglere fra bolig annoncer. Og hvis du er på markedet som bolig køber, har du sikkert mødt én eller flere ejendomsmæglere ved åbent hus arrangementer eller fremvisninger. Men vidste du, at ejendomsmægler ikke er din ven?

Få hjælp til boligkøb hos en boligadvokat

Ejendomsmægleren er nemlig primært sælgers mand. Derfor bør du få hjælp hos en boligadvokat, når du står for at skulle købe bolig, og i den forbindelse søger uvildig vejledning. En boligadvokat kan hjælpe dig med at finde ud af, om det er en klog beslutning at købe – og dermed give dig mulighed for at indgå handelen på et oplyst grundlag.

Hvad er et skøde, og hvorfor er det vigtigt?

Måske tror du, at alt papir arbejde er afsluttet, når købsaftalen og slutsedlen er underskrevet og du har fået nøglerne til din nye bolig i hånden. Men her må du ikke glemme det mest vigtige dokument i forhold til dokumentation af dit ejerskab over boligen, nemlig det dertil hørende skøde.

Skødet er et dokument, som ligger offentligt tilgængeligt for alle med internetadgang i det digitale register, som kaldes Tingbogen. Det er her, ejendomsmæglere og låneudbydere søger oplysninger omkring en bolig, hvis denne skal sælges, eller der skal optages lån deri. Hvis skødet ikke er opdateret med boligens retmæssige ejerforhold – og dernæst tinglyst efter gældende regler – vil det stadig være sælger, som fremgår som ejer af boligen.

Dette kan give ham eller hende nogle uretmæssige fordele. For eksempel kan vedkommende optage lån med sikkerhed i boligen – eller, hvis han eller hun er rigtig fræk, sælge den endnu en gang til anden side og dermed score dobbelt fortjeneste.

Din boligadvokat hjælper dig gerne med skødet i forbindelse med boligkøb. Hos eboligadvokat er opdatering og tinglysning af skøde en fast del af boligkøbs pakken. Læs mere på eboligadvokat.dk

Posted in: boligadvokat