Kontakt din gulvsliber i Nørresundby og få tilbud på gulvafslibning

27 februar 2019 Astrid Pedersen
Kontakt din gulvsliber i Nørresundby og få tilbud på gulvafslibning

De fleste boligejere, hvis hus eller lejlighed er udstyret med et trægulv, kan skrive under på, at denne type gulv måske er den mest krævende, når det handler om pleje og vedligeholdelse. Det er ikke så slemt, hvis gulvet er malet eller lakeret – lak og maling forsegler gulvbrædderne, så sliddet bliver minimalt. Men hvis træværket er behandlet med eksempelvis lud, sæbe eller olie, og dermed kan leve og ånde, er gulvet ekstra sårbart over for daglig slitage.

Et olie eller sæbe behandlet gulv skal helst vaskes mindst én gang om ugen med særlig plejende sæbe, som vedligeholder den beskyttende hinde, gulvet modtog i forbindelse med seneste gulvafslibning, eller den gang det blev lagt. Denne vedligeholdende behandling kan udsætte de første tegn på slitage – hvis du forsømmer rutinen med hyppig og grundig gulvvask, vil dit trægulv hurtigt begynde af blive grimt i overfladen.

Hvordan kan jeg vide, om mit trægulv er slidt?

Når dit trægulv bliver slidt, vil de første tegn være svære at overse. De vil nemlig optræde der hvor gulvet slides allermest – for eksempel foran sofaen, mellem dørene i stuen, eller rundt om spisebordet. Slid i disse områder vil manifestere sig i form af de såkaldte slidspor, som fremkommer, når den beskyttende hinde af olie eller sæbe er slidt bort, og skidt og snavs kan indlejre sig i de ubeskyttede fibre, som udgør træets overflade. Når først slidsporene begynder at dukke op, er det for sent at prøve at redde gulvet ved en gulvvask – du vil opdage, at slidspor ikke blot kan vaskes bort. Det samme gælder pletter og skjolder, idet spildte væsker ikke længere blot lægger sig på overfladen, men suges ned i de porøse træfibre.

Hvis du ønsker at genskabe dit flotte trægulv, er der kun én måde at gøre dettte på: En effektiv gulvafslibning. Du kan finde din professionelle gulvsliber i Nørresundby hos gulvkanonen.dk

Flere nyheder